G-Voetbal Puurs-Sint-Amands
Wat is G-Voetbal

Wat is G-Voetbal


G-voetbal staat voor sport voor iedereen ook voor personen met een beperking. G-sport is ook het middel bij uitstek voor sociale integratie in de maatschappij.

Lichamelijk en geestelijke ontwikkeling


Sport is universeel en opent veel poorten naar zowel lichamelijke als geestelijke ontwikkeling. Wij proberen dan ook voetbal te spelen binnen de structuren van een bestaande club en op een zo normaal mogelijke manier.

Genieten

Winnen of verliezen is niet het belangrijkste, belangrijker is wel dat iedereen aan bod gekomen is en dat men er een goed gevoel bij heeft. De coach is een draaischijf van het goede gevoel. Iedereen gelijkwaardig kan meedoen en vooral genieten.

Sportiviteit

De coach is tevens een draaischijf van de sportiviteit. Verliezen en winnen maakt deel van de "grote wereld". We kunnen in onze ploeg steeds rekenen op het enthousiasme en de steun van veel ouders, zowel op trainingen als wedstrijden en extra sportieve activiteiten.

Invulling


G-voetbal richt zich tot personen (man of vrouw) met een verstandelijke (mentale) en motorische (fysische) beperking...... We hebben de spelers verdeeld in 2 groepen volgens hun niveau zodat ze nog beter aan hun trekken kunnen komen


Belangrijk bij voetbal zijn natuurlijk de wedstrijden. Wij doen mee aan de provinciale minicompetitie en spelen een tiental wedstrijden per jaar.


Daarnaast ook nog een paar tornooien. Hierbij speelt winst of verlies geen rol. Ook proberen we onze werking breed kenbaar te maken aan zoveel mogelijk niet G verenigingen.